83107868_1780791122051750_712542968556290048_n_edited_edited.jpg

A GK1 egy klasszikus recept modernizált változata, amely az 1980-as évek közepe óta fogott nagy pontyokat szerte Európában és az Egyesült Királyságban. Ez egy halliszt alapú bojli, amely 5 különböző hallisztet tartalmaz, valamint egyensúlyban lévő fehérjéket, szénhidrátokat és olajokat. Saját mexikói taco olajunkat és mexikói fűszereinket használjuk, hogy egyedi ízprofilt adjunk neki, amit tovább fokoz a szilva íz és ízfokozók alacsony szintje.
Az első alkalom, amikor tesztelésre használták, várakozáson felüli volt. Lehetetlenné vált 2 bottal horgászni, és hogy aludni tudjak, nem horgásztam éjszaka. Még csak nappal és 1 bottal is közel 70 ponty termett egy hét alatt
.

A GK2 alapötlete egyszerű volt: készíts egy dió- és mag alapú bojlit, amely a pontyok által leginkább kedvelt bojlit tartalmaz, hogy tápanyag-kiegyensúlyozott táplálékforrást állítson elő. Az eredmény egy tigrismogyoró-, földimogyoró- és kenderételeket tartalmazó bojli, amelyet GK2 folyékony táplálékunkkal és krémkaramell természetes ízanyagunkkal gazdagítunk. Imádom ezt a bojlit készíteni, mert olyan finom illata van.
A tesztelés során számos alkalommal a horog felhelyezését követő 30 percen belül pontyot fogtak ki. Számomra a csúcs egy hét alatt 3 db 20 kg feletti ponty volt, ebből 1 db 28 kg feletti Gyékenyés egyik nagyhaláról nem híres helyéről.

A GK3 a bojlik következő generációja, amelyet nem csak táplálkozási szempontból kiegyensúlyozott táplálékforrásként terveztek, hanem a pontyok emészthetőségének és felszívódásának maximalizálására is. Több mint 20%-ban előemésztett komponenseket tartalmaz, amelyek rövid szénláncú vagy szabad aminosavakat és cukrokat biztosítanak, amelyek könnyen eloszlanak a vízben, egyértelmű jelzést adva a pontynak, hogy jó táplálékforrás van a közelben. Régóta ismert, hogy számos fűszer jótékony hatással van az emésztőrendszerre és egyéb egészségügyi előnyökkel is jár, ezért számos indiai fűszer keverékét állítottuk elő, amelyek hihetetlen curryszagot kölcsönöznek az alapporoknak. Az emészthetőség további javítása érdekében nem használunk tojást vagy tojásport a bojli készítéséhez, mivel ezek a fő fehérjeemésztő enzim, a tripszin inhibitorát tartalmazzák. A bojli tetszetős tulajdonságainak kiegészítéseként étvágygerjesztők kombinációját adjuk hozzá.
A bojli horgászatra való használata előtt számos megfigyelési tesztet végeztünk, ahol 2 különböző bojlit helyeztünk el a tavon olyan helyre, ahol a pontyok biztonságban érzik magukat, és könnyen megfigyelhetők. Összehasonlítottuk a reakciókat a GK1, GK2 és GK3 kombinációival, valamint egy másik fejlesztés alatt álló bojlival. Az eredmények valóban meglepetések voltak. Amikor a GK1-et és a GK2-t körülbelül 1 méterre helyezték el egymástól, a legtöbb ponty egyértelműen a GK2-t preferálta. A GK3-at a másik 2-vel összehasonlítva azonban minden területre érkező ponty közvetlenül a GK3 felé tartott. Amikor minden elfogyott, elkezdtek kavicsban ásni, és többet kerestek. Csak néhány perces keresés után mutattak érdeklődést a GK1 vagy GK2 iránt.
Kérdezd meg bárki véleményét, aki használta a GK3-at, és szinte garantálhatom, hogy azt fogják mondani, hogy még soha nem értek el ilyen jó eredményeket egyetlen másik bojlival sem.